de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Zomer Parfums en Winter Parfums, Het Verschil

 

Parfumgarderobe

Het zal niemand zijn ontgaan, de zomer heeft intussen haar terrein verloren. Of we er al aan toe zijn of niet, de herfst heeft haar intrede gedaan. Het is tijd om de zomerjurkjes, korte broeken en slippers weer op te ruimen en plaats te maken voor regenjassen en warme vesten. Onze kleding garderobe wordt standaard twee keer per jaar weer gewisseld, maar hoe zit het met onze ‘parfum garderobe’? Misschien behoor jij tot de groep die het graag bij één parfum houdt. Jouw favoriete parfum welke je het gehele jaar door gebruikt. Helemaal geen probleem natuurlijk, maar wist je dat mensen vaak een andere voorkeur voor parfum hebben gedurende de seizoenen? Lees hier  het verschil tussen zomer parfums en winter parfums!

 

Zomer parfums en winter parfums

 

Zomer parfums

Zomer parfums staan voor fris, bloemig, fruitig  en licht. In een warme zomer is het snel too much om een zwoel en zwaar parfum te gebruiken. Daarom zijn we eerder geneigd om een opfrissend parfum te kiezen. Geurnoten welke het goed doen  in dit seizoen zijn bijvoorbeeld fruitnoten en bloemige noten. Een lichter parfum wil niet zeggen dat de geur ook sneller vervliegt. Alhoewel sommige geurnoten van nature langer blijven hangen, is het minstens zo belangrijk hoeveel geurstoffen er in het parfum zitten.

 

Winter parfums

Bij de winter denk je al snel aan ijs en kou.  Niets is heerlijker om je bij de houtkachel te nestelen, het liefst nog met een beker warme chocolademelk. Juist door de kou heb je in de winter behoefte aan warmte en gezelligheid. Dit vertaalt zich ook in de keuze van je parfum. Deze mag in de winter zwaarder zijn. Winterparfums kenmerken zich door een diepere, warme geur met zwaardere geurnoten, zoals vanille, musk en patchouli. Intense geuren welke de kilte van de winter uitstekend trotseren!

 

Welk parfum draag jij het liefst en houd jij rekening met de seizoenen? Ik hoor graag jouw ervaringen!

 

3 Comments
 • carola
  november 24, 2016

  Hoi,
  even een vraag wat misschien stom klinkt haha…
  in oktober heb ik daisy edt gekocht,
  wat ik toch echt een lente/zomer geurtje vind,
  deze is al vanwege het zachtere weer in gebruik, dus open…
  nu heb ik net lady million aangeschaft,
  wat ik meer een passend parfum vind voor de herfst/winter, nog dicht maar niet lang meer…

  kan ik, met daisy edt geopend terug in het orginele doosje en ook in een dichte schoenendoos, volgend voorjaar/zomer zonder veranderingen van geur etc etc nog wel gebruiken denk je?
  Het is 50ml en ik denk dat er amper 5 ml uit is….

  dank je!!!

  • Eigen Parfumerie
   november 24, 2016

   Hallo Carola

   Bedankt voor je reactie. Ja hoor, dat kan zeker! De geur heeft dan nog geen verandering ondergaan. Het is inderdaad wel verstandig om het doosje op een donkere en niet te warme plek te bewaren. Zelf doe ik vaak 2 a 3 jaar met een flesje en dan is de geur nog goed! Een kleine verandering zal je dan nog niet opmerken. Veel plezier van je Lady Million, mvg Romynke

 • Annette
  oktober 1, 2015

  Je slaat de spijker op zijn kop Romynke! Bewust of onbewust kies ik er de laatste dagen voor om naar een wat zwaarder parfum te grijpen met o.a. musk. Nu ik je artikel lees denk ik er opeens aan dat ik de herfst en wintergeuren weer eens moet aanvullen. Je zal vast meer mensen op deze goede gedachten brengen! Leuk artikel, fa zo door en als je een goed advies voor me hebt qua geur, dan houd ik me aanbevolen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.