de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Zo herken en voorkom je een parfumallergie

 

Parfumallergie herkennen en voorkomen

Hoe herken je een parfumallergie en hoe kun je dit voorkomen? Wat als ik een parfumallergie heb, kan ik dan helemaal geen parfum meer gebruiken? Op deze vragen zal ik proberen een antwoord te geven. Iedereen kan een parfumallergie ontwikkelen, al is de kans bij de èèn wel groter dan bij de ander.

 

Parfum in alledaagse producten

In het dagelijks leven is het niet makkelijk om parfum uit de weg te gaan, omdat het in veel producten verwerkt wordt. Het gebruik van parfums in douchegel en wasmiddel is bij iedereen wel bekend, maar dat parfum ook als smaakstof wordt toegevoegd aan voeding en dranken, zal je misschien verbazen! Ook wordt parfum gebruikt in make-up,  gum, pennen, kleding, gedroogde kruiden en snoep. Gedurende de dag kom je ongeveer 11 keer in aanraking met geparfumeerde producten. Best lastig als je allergisch bent!

 

Allergie; wat is het?

Maar wat is nu eigenlijk een allergie? Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, deze stoffen worden ook wel allergenen genoemd. Dus de uitlokkers van een allergische reactie. Ook in parfum zitten allergenen. Omdat er zoveel verschillende grondstoffen in parfum zitten, hoef je niet op elk parfum allergisch te reageren.

 

Herkennen van een parfumallergie

Een parfumallergie kun je herkennen aan een jeukende, rode uitslag met schilfering. Soms zie je daarbij ook pukkels of blaasjes. De symptomen komen vooral voor op de plekken waar je parfumproducten gebruikt. Dit zijn met name de hals, decolleté, achter de oren, op de polsen en onder de oksels. Ook kan het in het gezicht voorkomen. Twijfel jij of je een parfumallergie hebt? Spuit dan gedurende twee weken parfum in je elleboogplooi. Krijg je bovenstaande klachten, dan is er waarschijnlijk sprake van een allergie.

 

Het voorkomen van een allergische reactie op parfum

Het voorkomen kan lastig zijn als je allergisch bent aangelegd. Parfum zit in veel producten verwerkt en daardoor kom je er dagelijks mee in aanraking. Hoe vaker je in aanraking komt met een allergeen, hoe groter de kans dat je een allergische reactie ontwikkelt.

Testen
Probeer er achter te komen voor welke allergenen jij allergisch bent. Via de huisarts kun je dit uit laten zoeken. Zodra dit bekend is, kun je ontdekken welke producten (en parfums) je moet gaan vermijden. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je met een parfumallergie geen enkele parfum meer kunt gebruiken.

Partner
Ook is het belangrijk dat je partner geen producten gebruikt waar jij allergisch voor bent. De parfumdeeltjes die door de lucht zweven kunnen ook een reactie veroorzaken, bijvoorbeeld in het gezicht. Bij milde allergieën is het vaak geen probleem om producten te gebruiken welke een lagere concentratie aan parfumstoffen hebben. Douchegel en shampoos kunnen dan zonder problemen gebruikt worden.

Parfumvrije producten
Reageer je heftig op parfum? Dan zit er niets anders op dan geen parfumproducten meer te gebruiken en over te gaan op parfumvrije producten. Ook dan zijn er genoeg manieren om lekker te ruiken. Daar zal ik in een toekomstig blog zeker aandacht aan besteden.

Heb jij een parfumallergie en leuke tips? Dan hoor ik deze graag van je.

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.