de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

5 Tips om parfum langer te ruiken

 

Tips om parfum langer te ruiken

Als je een parfum gebruikt wil je het liefste dat deze zo lang mogelijk te ruiken is. Met onderstaande  5 tips haal jij het beste uit je parfum.

 

1.  Eau de toilette versus eau de parfum

Het is misschien vanzelfsprekend, maar wel te belangrijk om niet te noemen. Namelijk hoe meer geurbestanddelen er in een parfum zitten hoe langer je deze ruikt. Dus gebruik liever een eau de parfum dan een eau de toilette.
Echte parfum is nog beter, hier heb je maar weinig van nodig. Wees wel voorzichtig met sprayen. Het is de bedoeling dat parfum een geur accent geeft in plaats van een bedwelmend effect .

 

2. Parfum op de juiste plekken aanbrengen

Spray parfum op warme plekjes waar de polsslag voelbaar is. Je moet hierbij denken aan je polsen, ellebogen, knieholtes en hals. Doordat de parfum op die plaatsen wat verwarmd wordt, komt de geur beter los.

 

3. Zorg voor een gehydrateerde huid

Parfum vervliegt sneller bij een droge huid en blijft langer geuren op een normale tot vette huid. Dit komt doordat bij een droge huid het parfum sneller je huid ingezogen wordt. Terwijl  een vette huid meer eigen huid oliën bevat waaraan het parfum zich kan hechten. Het is dus belangrijk om je huid goed te hydrateren. Het beste is om een bodylotion in dezelfde geur erbij te gebruiken. Ook kun je een geurloze bodylotion of een klein beetje vaseline gebruiken. Je hoeft de vaseline natuurlijk alleen te gebruiken op de plek waar je parfum spuit en doe het met mate. Vaseline trekt namelijk niet in de huid.

 

 4. Gebruik meerdere producten met dezelfde geur

Hiermee belanden we gelijk bij de volgende tip; gebruik meerdere producten met dezelfde geur. Hierbij kun je denken aan douchegel, bodylotion, deodorant en haarspray. Er is echt van alles te krijgen en op deze manier dompel je jezelf in jouw favoriete geur. In plaats van de haarspray kun je ook een beetje parfum op je haarborstel doen. Dit geeft namelijk hetzelfde effect. Wees hier wel voorzichtig mee; bij veelvuldig gebruik kan de alcohol het haar  uitdrogen.

 

5. Gebruik bepaalde types parfum.

Er zijn veel verschillende types parfum, denk hierbij aan bloemig, oriental, houtig en chypre. Daarnaast is een parfum opgebouwd uit noten. Hoe meer basisnoten er in een parfum zitten, hoe langer deze te ruiken is. Parfums van het type chypre bestaan voor 60% uit basisnoten en blijf je dus lang ruiken. Oriental en houtige parfums blijven ook langer ruikbaar. Bloemige parfums en parfums met veel citrusbestanddelen zullen in verhouding minder lang te ruiken zijn. Wil je meer informatie over de parfumtypes en geurnoten, lees dan de artikelen hierover eens door.

 

Heb jij nog een leuke tip welke niet in dit artikel beschreven staat? Laat jouw tip dan achter in het het commentaarveld.

 

4 Comments
 • Imy
  september 26, 2017

  Het heeft me echt geholpen bij men spreekbeurt!

 • Annette
  november 5, 2014

  Erg interessante en bruikbare tips Romynke!

  • Eigen Parfumerie
   november 6, 2014

   Dank je Annette

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.