de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Parfumweetjes

Parfumweetjes

Vandaag zet ik een paar leuke parfumweetjes op een rij! Als je een trouw lezer van mijn blog bent, vertel ik je misschien niet iets nieuws. Deze leuke weetjes zijn namelijk al eens aan bod gekomen in mijn artikelen van de afgelopen tijd. Door op de linkjes te klikken kom je op het betreffende artikel en lees je nog veel meer achtergrondinformatie.

Weet jij dat;

De oudste parfums zijn gevonden in Egyptische graven 3100 Jaar voor Christus? 

De parfums werden gemaakt uit hars van naaldbomen en van plantaardige vetten.
In het artikel De (v)luchtige geschiedenis van parfums en geuren lees je hier veel meer over.

De parfum in een flesje Chanel 5 maar €2,13 aan geurstoffen bevat?

Parfum klinkt erg duur, maar dit is het niet! Wat parfum duur maakt zijn onder andere de marketingprogramma’s. De vloeistof zelf kost, in het geval van Chanel 5, maar €2,13. Dat is wel even slikken als je de volgende keer op het punt staat dit heerlijke parfum aan te schaffen…

De menselijke emoties voor 75% bepaald worden door wat we ruiken?

De reuk is een ontzettend belangrijk zintuig, waar wij eigenlijk maar weinig bij stilstaan. Daardoor wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is om te kunnen ruiken. Geuren hebben een grote invloed in ons dagelijks leven. Hoe groot deze invloed is lees je in Hoe geuren gedrag beïnvloeden.

Musk een geurstof is afkomstig van de geurklier van het muskushert?

En nee, deze geur ruikt zeker niet naar bloemetjes! De natuurlijke geur is eerder afstotend te noemen. Wil je weten waarom deze geurstof dan toch een populaire ingrediënt in parfums is? Lees dan het artikel over musk eens door.

Je het geurvermogen kunt trainen?

Niet iedereen is met een even goed reukvermogen geboren, maar je kunt deze zeker trainen en verbeteren. Door deze tips te volgen ben je al goed op weg!

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.