de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Een (onaangenaam) parfum verwijderen, dat doe je zo

 

Een onaangenaam parfum verwijderen

Het gebeurt mij nog wel eens met het testen van parfums. Tussen al die lekkere geuren zit er eentje welke al mijn zintuigen op scherp zetten. Een zeer onaangename geur die zich niet meer laat verjagen. Hoe komt het toch dat juist de onaangename geur zo lang blijft hangen! Het eerste wat je waarschijnlijk doet is je huid goed wassen met water en zeep, maar helaas heeft dat te weinig effect. Parfum is opgelost in alcohol en het water pakt de alcohol daarom niet goed. Je huid schoonmaken met alcohol is echter ook geen prettige oplossing, dit irriteert de huid te veel. Maar geen nood! Er zijn gelukkig andere handigheidjes om een onaangenaam parfum te verwijderen.

 

Tips die werken

 • Make-up remover
  Verwijder de parfum met make-up remover. Elke remover voor watervaste cosmetica is hier geschikt voor. Laat de remover  3 minuten op de huid en spoel daarna af met water. Eventueel nog een keer herhalen en de geur is verdwenen.

 

 • Olie
  Dit is een schoonheidsbehandeling en verwijderen van parfum in één! Masseer de huid met een milde geurende olie, zoals bijvoorbeeld amandelolie.  Haal vervolgens de overtollige olie weg. De vieze geur verdwijnt en je huid wordt er heerlijk zacht van!

 

 • Wasmiddel
  Breng een beetje wasmiddel aan op de huid en maak de huid schoon. Als je een gevoelige huid hebt, is het verstandig om een neutraal wasmiddel te gebruiken.

 

 Parfum in kleding en haar

De zwaardere geuren kunnen lang blijven hangen, vooral in je haar of op de kleding. In het geval van parfum op je kleding kun je deze het beste goed luchten voor je het bij de was stopt. Voor je haar geldt dat een gewone shampoo de geur vaak niet goed genoeg verwijdert. Wat helpt is om 1 of 2 eetlepels wijnazijn door een kopje water te doen en je haar na het wassen te spoelen met deze oplossing. Droog je haar zonder te spoelen en eenmaal gedroogd, ruik je geen azijn en geen parfum meer!

Wil je graag meer tips? In de artikelen 10 Tips waar je parfum nog meer voor kunt gebruiken, 5 Tips om parfum langer te ruiken en Handige tips om parfum te testen lees je er nog veel meer!

Delen mag natuurlijk

 

5 Comments
 • Desiree
  januari 27, 2019

  Ik zocht hoe ik een vieze parfumlucht uit een nieuw gekochte trui kon verwijderen, maar deze site geeft bizar weinig informatie. Luchten werkt niet bij sterk parfum. Teleurgesteld

  • Anoniem
   december 4, 2021

   Ik probeer zoiets met azijn te doen.

 • Loes Nuss
  november 29, 2018

  Ik heb Dove nourishing Body care gekocht. Intensive body lotion for very dry skin.
  Het is heel prettig voor mijn erg droge benen. Merk al gelijk resultaat. Alleen er zit een heel vervelende geur aan de lotion, die ik niet prettig vind. Ik gebruik het nu alleen voor mijn onderbenen en doe dan plastic handschoenen aan om het in te smeren omdat de geur niet gauw van mijn handen af gaat. Kan ik iets toevoegen aan de lotion om de geur te neutraliseren? Ik hoop het want ik heb 3 flessen gekocht, was 2 halen + 1 extra.
  Hartelijke groeten, Loes

 • Annette
  juni 7, 2015

  Dat zijn weer hele zinvolle tips Romynke! Je bent inmiddels een wandelende vraagbaak op het gebied van parfum.
  Ik ben benieuwd of je op het gebied van cosmetica ook zulke handige tips hebt!

  • Eigen Parfumerie
   juni 8, 2015

   Dank je wel, Annette! Af en toe verschijnt er een artikel over cosmetica. Bij Make-Up Tips kun je deze vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.