de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Parfum vergiftiging ; wat te doen

 

Parfum Vergiftiging

Met kleine kinderen is het altijd oppassen, dat weet iedereen. Schoonmaakmiddelen bewaren we buiten bereik en medicijnen zitten achter slot en grendel. We doen er alles aan om onze kleine grut te beschermen. Ondanks dat blijven er gevaren op de loer liggen. Want zeg nou zelf, heb jij je parfum altijd op de bovenste plank liggen? Ik niet. Mijn collectie staat op meerdere plekken in huis. Een flesje parfum in de badkamer, een flesje bij het bakje met sleutels en ook nog ééntje  in mijn handtas. Toch is het oppassen, want parfuminname door kinderen is zeker niet onschuldig en kan erg schadelijk zijn. Daarom krijg je vandaag uitleg en tips wat te doen bij een parfum vergiftiging.

 

Weinig Nodig

Het lijkt misschien niet voor de hand liggend dat een kind een parfum vergiftiging oploopt. Maar toch gebeurt dit met enige regelmaat. De flesjes parfum liggen vaak voor het grijpen en zijn  uitnodigend voor kleine kinderhandjes om te ontdekken. Daarnaast is er maar heel weinig parfum voor nodig om je kind een parfum vergiftiging op te doen laten lopen. Eén koffielepeltje is al genoeg! Dit komt door het hoge percentage alcohol welke parfum bevat.

 

Wat Te Doen Bij Parfum Vergiftiging

Hieronder volgen tips wat te doen als je kind parfum heeft ingeslikt. Belangrijk om te weten is dat je vooral NIET je kind moet laten braken. Hierdoor kan de slokdarm beschadigd raken.

 

Wel Doen

Blijf rustig en praat met je kind
Door te praten met je kind kun je goed zijn/haar reactievermogen in de gaten houden en blijft het kind rustig.

 

Zoet drankje laten drinken
Geef je kind bij voorkeur suikerwater of limonade zonder prik. Het kan zijn dat je kind alsnog gaat overgeven. Zorg er dan voor dat het kind een juiste houding heeft om te braken. Dus niet liggend op de rug. Het braaksel kan dan in de longen komen met alle gevolgen van dien.

 

Bel de huisarts
Bel in elk geval met de huisarts voor overleg.

 

Probeer het kind wakker te houden
Als je kind veel alcohol heeft binnengekregen, kan hij/zij erg slaperig worden.

 

Observeer goed
Begint het kind te zweten, bleek te worden of verkleuren de lippen blauw? Overleg dan gelijk weer via de spoedlijn met de huisarts of bel met 112

 

Bovenstaande adviezen gelden ook bij het inslikken van aftershave, babyhaarlotion op alcoholbasis en toiletverstuivers.
Heb je iets aan bovenstaande adviezen? Laat het ook anderen weten door bijvoorbeeld dit artikel te delen.

 

2 Comments
 • Annette
  augustus 28, 2015

  Een heel zinvol artikel Romynke!
  Aan parfum worden natuurlijk louter positieve eigenschappen toegekend, maar dat blijkt dus niet terecht.

  • Eigen Parfumerie
   augustus 29, 2015

   Klopt Annette, dit is bij veel mensen niet bekend. Het ligt niet voor de hand dat kinderen parfum innemen, maar daar ligt dan juist weer het gevaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.