de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Parfum testen; handige tips om parfum te testen

 

Parfum testen

Parfums uitproberen is een leuke bezigheid, maar soms ook best lastig. Kom er maar eens achter welke geur bij je past, terwijl er zoveel te kiezen valt. Twee weken geleden heb ik  geprobeerd jou een beetje op weg te helpen in het artikel  Dit zegt parfum over jouw karakter  en vandaag krijg je handige  tips om parfums te testen.

 

Parfumtype

Om gericht te kunnen zoeken naar een parfum is het vooral belangrijk om te weten  welke type parfum jij lekker vindt. Ga je voor bloemig of toch voor een fris geurtje? Als je dit weet, kun je al veel afstrepen en specifiek op een geurgroep gaan zoeken. Ook kun je op internet op zoek gaan naar tests om jouw parfumtype te bepalen. Niet wetenschappelijk onderbouwd, maar wel leuk om te doen.

 

Interactie huid en parfum

Iedere huid heeft een eigen interactie met het parfum. Daarom kun je parfum het beste direct op de huid testen. Wil je meerdere parfums proberen, dan is het raadzaam om de papieren staaltjes te gebruiken. Niet vergeten de naam van het parfum op het staaltje te zetten, want geheid dat je het anders later niet meer weet. Heb je een geurtje ontdekt dat jou goed bevalt, test het dan ook altijd nog op de huid. De uitwerking van parfum op de huid is  anders dan op een papiertje.

 

Test de geur altijd bij jezelf

Je kent het vast wel, bij een collega ontdek je een geurtje wat heerlijk ruikt en jij besluit dat parfum ook te kopen. Maar wat blijkt? Zodra je het geurtje bij jezelf opspuit, valt de geur erg tegen. Zoals in het vorig punt ook al benoemd heeft elk parfum een interactie met de huid en die kan bij iedereen anders uitpakken. Test dus altijd het parfum op jouw huid, voordat je tot aanschaf over gaat. Dit voorkomt teleurstellingen!

 

Niet teveel geuren testen

Probeer niet meer dan 3 geurtjes per keer. Dit is namelijk het maximale wat jouw neus aan geuren nog goed kan onderscheiden. Wil je wel meer parfums proberen? Ruik dan tussendoor aan de geur van koffiebonen, dit heeft een neutraliserende werking.

 

Ruik niet uit het flesje

Ruik jij altijd aan het flesje parfum om de geur te testen? Niet doen! Op deze manier ruik je voornamelijk de alcohol en de eerste geurnoten en krijg je dus geen goede indruk van het parfum.

 

Gebruik geen eigen parfum

Misschien logisch, maar gemakkelijk om te vergeten; draag geen parfum als je een nieuwe geur wilt uitzoeken.

 

Test aan het einde van de dag

Ga aan het einde van de dag een geurtje uitzoeken. Op dat moment is je reukvermogen op zijn best.

 

Niet wrijven

Vaak doe je het automatisch, even de polsen over elkaar wrijven nadat je hier parfum op hebt aangebracht. Dit maakt de geurmoleculen kapot, waardoor ook de geur ‘beschadigd’. Niet doen dus.

 

De geur haar tijd geven

Ruik na 15 minuten nog eens. Dan ruik je  namelijk de basisnoten van het parfum. Dit zijn de geurnoten die een paar uur blijven hangen.

 

Vind je deze tips waardevol of heb je nog een tip die hier niet beschreven staat? Laat dan een bericht achter in het reactieveld.

 

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.