de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Hoe je de houdbaarheid van parfum kunt verlengen

 

Houdbaarheid van parfum

Als je een heerlijk parfum hebt gekocht, dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Maar ook parfum blijft ondanks de alcohol niet eeuwig goed. Langzaamaan verandert de samenstelling en kleur en daardoor ook de geur. Voordat ik je tips geef hoe je de houdbaarheid van parfum kunt verlengen, is het goed om te weten wat de maximale houdbaarheid is.
 

De maximale houdbaarheid

Ongeopend blijft een parfum 3-5 jaar goed. Je kunt dit checken op de verpakking door naar de productiedatum te kijken. Doordat elke parfum een andere samenstelling heeft, kan de houdbaarheid verschillen. Het ene ingrediënt blijft langer goed dan de andere. Maar dit is een goede indicatie voor de houdbaarheid. Eenmaal geopend is een parfum minder lang houdbaar. Ook dit kun je vaak terugvinden op de verpakking. Daar wordt (evenals bij andere cosmetica producten) in maanden aangegeven hoe lang je het parfum nog kunt gebruiken. Drie jaar wordt bijvoorbeeld aangeduid als 36m.
 

Met de volgende tips blijft je parfum langer goed.

 

Bewaar parfum op een donkere plek

Licht heeft invloed op de houdbaarheid. Zowel zonlicht als ander licht heeft een negatieve invloed op de houdbaarheid. Bewaar transparante flesjes in een kast of bijvoorbeeld in de verpakking.
 

Bewaar parfum op een koele plek

Warmte maakt dat parfum eerder in kwaliteit inlevert. Plaats je parfum dus nooit bij een kachel of een andere warmtebron.
 
 

Temperatuurschommelingen vermijden

Ook temperatuurschommelingen hebben geen goede uitwerking op de houdbaarheid van parfum. Waarschijnlijk bewaar jij net als veel andere mensen jouw geurtjes in de badkamer. Niet meer doen, als je er langer van wilt genieten.
 

Sluit het flesje goed af

Door het flesje goed af te sluiten, kunnen er geen ingrediënten vervliegen en blijft het parfum langer goed.
 

Voorkom huidcontact met het parfum

Deze tip moet je natuurlijk niet te letterlijk nemen, anders gaat geen mens meer parfum gebruiken! Het gaat er om dat je niet rechtstreeks met het flesje je huid parfumeert. Verreweg de meeste parfums hebben een verstuiver, zodat dit probleem niet zo snel op kan treden.
 
Bovenstaande tips helpen jou zo lang mogelijk van je parfum te genieten.  Heb jij tips voor handige bewaarplekken voor je parfum? Laat het weten via een reactie.
 
Voor nog meer parfum tips lees je onder andere 10 tips waar je parfum nog meer voor kunt gebruiken en 5 tips om parfum langer te ruiken.
 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.