de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

DIY; parfum maken met kinderen

Parfum maken met kinderen

Kinderen houden van bloemen en van lekkere geurtjes, dus wat is er leuker om samen met je kind een parfum te maken! Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Je kunt heel gemakkelijk zelf een lekker reukwater samenstellen.

 

Parfum maken;  Zo ga je te werk

Laat je kind bloemen en blaadjes plukken welke lekker ruiken. Rozen zijn heel geschikt hiervoor, maar lavendel en citroenblaadjes bijvoorbeeld ook. Snijdt vervolgens de bloemen en blaadjes  fijn en doe dit in een koffiefilter. Je kunt ook nog andere lekkere geuren toevoegen, zoals bijvoorbeeld een vanillestokje. Giet water eroverheen totdat de bloemen onder water komen te staan. Pas op dat je niet teveel water gebruikt. De bloemen moeten net onder water komen te staan.  Het koffiefilter dek je vervolgens af. Laat dit alles vervolgens één nachtje staan.

 

De finishing touch

De volgende dag kun je het vocht uit het filter knijpen en in een flesje opvangen. Voor een extra sterke geur laat je het water even koken. Het aroma komt dan nog meer vrij. Nu heeft je kind zijn/haar eigen parfum gemaakt. Het blijft natuurlijk niet zo lang goed als echte parfum, maar het genieten zal er niet minder om zijn.

 

Heb je het geprobeerd? Dan ben ik natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat!

 

Bron Natuurmonumenten

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.