de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

Citrusgeuren

Citrusgeuren

Onder Citrusgeuren wordt in de wereld van parfum al het Hesperidium fruit bedoeld. Deze geurgroep bevat naast de verschillende citrusvruchten, ook alle andere producten uit de natuur met een citrus aroma. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verbena of citroengras. Naast hars behoort deze geurgroep tot één van de oudste ingrediënten uit de parfumgeschiedenis . Tegenwoordig worden ook veel, voor de parfumwereld, nieuwere citrusgeuren toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pomelo, yuzu en de grapefruit.

 

Citrus staat uiteraard bekend om zijn frisse geur. De schil van de citrusvrucht wordt koud uitgeperst in plaats van warm. Op deze manier behoudt de geur zijn opfrissende karakter. In parfums zijn de citrusgeuren vaak als topnoten te herkennen. De topnoten ruik je in het begin het sterkst en zijn vaak vluchtiger van aard dan de hartnoten en basisnoten in parfums. Citrusgeuren zijn ‘lichte’ geuren.

 

Citrus toegevoegd aan parfum geeft een opfrissend en mousserend karakter. De geur kan de helderheid van geest verhogen  en geeft daarbij een opgewekt / optimistisch gevoel.  De geur maakt een goede combinatie met de wat meer op de voorgrond tredende bloemachtige en harsachtige noten. Ook zijn citrusgeuren een goede combinatie met andere fruitachtige accenten.

 

Kortom, citrusgeuren zijn energiek, verfrissend en tijdloos! Ideaal voor zomerse dagen, maar uiteraard evengoed in de winter te dragen.
Genoeg reden dus om parfums met citrusnoten  aan je parfumcollectie toe te voegen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.