de time machine van h.g. wells https://hollandpillen.com/zopiclon/ giant eagle apotheek oudere dorp

10 Tips waar je parfum nog meer voor kunt gebruiken

 

10 Tips waar je parfum nog meer voor kunt gebruiken.

Iedereen kent het gebruik van parfum. Van dagelijks gebruik tot alleen bij speciale gelegenheden, nagenoeg iedereen heeft wel een geurtje in huis staan. En in verreweg de meeste gevallen wordt dit gebruikt om jezelf lekker te laten ruiken. Maar wist je dat je parfum ook voor  andere doeleinden kunt gebruiken? Ik heb een aantal leuke toepassingen voor je op een rij gezet. Heb je zelf nog een tip voor het gebruiken van parfum, dan kun je deze achterlaten in het reactieveld.

 

1. Bad

De koningin van Egypte Nefertiti deed het al voor en andere koninginnen volgden. Verwen jezelf met een scheutje (of spray)  parfum in het badwater. Parfum op oliebasis heeft het beste effect, maar je kunt natuurlijk ook gewone parfum gebruiken. Optimaal genieten!

 

2. Cadeaupapier

Personaliseer een cadeau door op het cadeaupapier of een andere cadeauverpakking jouw parfum te sprayen.

 

3. Stofzuiger

Wil je een lekkere parfumlucht door het huis verspreiden? Breng op een klein watje parfum aan en zuig dit op met de stofzuiger. Het parfum verspreidt zich op deze manier door je (woon)kamer. Het beste resultaat geeft een fris parfum.  Een te zwaar geurtje kan juist averechts werken door het aanwezige stof en daardoor een muffe lucht verspreiden. Let er wel op dat je parfum nooit rechtstreeks in de stofzuiger spuit!

 

4. Huisparfum

Staat de visite al op de stoep en heb je geen tijd om het huis van voldoende frisse lucht te voorzien (of te stofzuigen)? Spray een beetje parfum in het rond, zodat het huis lekker ruikt. Natuurlijk is ventileren in de vorm van frisse lucht van buiten het beste, maar dit is een goede noodoplossing voor een opgefrist huis.

 

5. Toilet

In plaats van een andere luchtverfrisser, kun je ook een flesje parfum gebruiken op het toilet. Kies bijvoorbeeld een geur die je zelf niet draagt, zo krijgt het parfum toch nog een goede bestemming. Je kunt ook parfum op een wattenschijfje sprayen en op een niet zichtbaar plekje neerleggen.

 

6. Prullenbak

Spray parfum op een wattenschijfje of doekje en gooi dit in de prullenbak. Ook hiervoor geldt dat een fris geurtje het aangenaamste effect heeft.

 

7. Beddengoed

Fris je beddengoed op met je favoriete parfum.  Spray van minimaal 30 cm afstand, zodat er geen vlekken ontstaan. ‘Gegarandeerd’ lekker slapen.

 

8.  Kledingkast

Is je parfumflesje bijna leeg? Zet het flesje (eventueel zonder verstuiver) in je kledingkast. Zo kun je nog een hele tijd genieten van de lekkere geur.

 

9. Haarparfum

Spuit eens wat parfum op je borstel en kam dit door je haar

 

10. Auto

Jouw favoriete parfum kan je auto heerlijk opfrissen. Maar gebruik dit met mate. Een auto is een kleine ruimte en je wilt vast voorkomen dat de ramen open moeten tijdens regenachtige dagen.

 

Heb je iets aan deze tips? Deel  dit met je vrienden. Ook als je zelf nog een leuke parfum tip hebt, kun je dit laten weten via het reactieveld.

Voor nog meer tips, lees dan ook  het artikel Handige tips om parfum te testen en 5 Tips om parfum langer te ruiken
 

6 Comments
 • Marion
  januari 24, 2015

  Hele leuke tips! Ik vind de tip van de stofzuiger heel leuk. Meestal komt er zo’n vieze muffe lucht uit, dit is een leuke oplossing!

  • Eigen Parfumerie
   januari 25, 2015

   Dank je wel!

 • Kim
  januari 22, 2015

  Wat een leuke tips! Ik heb zelf een body mist van Rituals (uit een hele oude collectie) die ik gebruik op mijn lakens. Het geeft een heerlijk ontspannen gevoel tijdens het slapen gaan.

  • Eigen Parfumerie
   januari 23, 2015

   Dank je! Een fris opgemaakt bed geeft inderdaad ontspanning

 • Kayla
  januari 21, 2015

  Leuke tips! Vooral de tip van haarparfum is leuk, dat doe ik zelf ook regelmatig!

  • Eigen Parfumerie
   januari 21, 2015

   Ja, erg handig! Hoef je geen haarparfum voor aan te schaffen. Behalve bij veelvuldig gebruik kun je beter een echt haarparfum gebruiken; Parfum droogt in dat geval het haar teveel uit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.